Pikalainahakemus hylkääntyi, miksi?

Lainaa


Lainahakemus ei aina johda positiiviseen luottopäätökseen. Syyt ovat useimmiten samoja ja saamme päivittäin useita hämmentyneiden asiakkaiden kysymyksiä miksi näin tapahtui. Pyrimme tällä artikkelilla vastaamaan yleisimpiin hylkäystä käsitteleviin kysymyksiin.

Miksi pikalaina evättiin?

Pikalainaa haetaan yleensä aina alle 5000 euron lainasummalle. Tarve on saada nopea pieni laina tilapäiseen tarpeeseen. Pikalainahakemus on tilastollisesti helpointa saada läpi johtuen pienestä lainapääomasta ja pienestä kuukausierästä. Pieni lainapääoma on matalariskinen yhtiölle ja pieni kuukausierä mahtuu useimpien talouteen lainahakemuksen perusteella tehtävässä tulot – menot -laskelmassa. No, miksi se sitten hylkääntyi?

  • Olet täyttänyt hakemuksen pikalainalle toiseen palveluun. Oletko kilpailuttanut lainasi juuri ennen lainahakemuksen täyttämistä – mikäli täytät hakemuksia useisiin palveluihin lyhyen ajan sisään, hylkääntyy hakemuksesi pikalainayhtiöiden avoinna olevien tarjousten vuoksi. Vahvista siis avoin vippitarjous toisesta palvelusta.
  • Sinulla on avoin pikavippi, joka on erääntynyt. Lainayhtiöt seuraavat Suomen Asiakastiedon kyselytietojärjestelmässä olevia maksuviiveitä. Erääntynyt vippi estää uuden lainan hakemisen. Mikäli olet maksanut luoton tänään, odota 1-2 päivää, jotta maksu on varmasti kirjaantunut.
  • Lainahakemuksessa on avoimia kenttiä. Lainahakemus ei koskaan lähtenyt eteenpäin, vaikka luulit niin. Punaisena vilkkuva teksti kertoo avoimesta kentästä, joka pitää täyttää ennen kuin pikalainahakemus voidaan käsitellä. Tarkista hakemus ja täytä avoimet kentät.
  • Täytit tulotietosi väärin. Täytitkö kuukausitulot vuositulojen sijaan? Tee uusi hakemus ja varmista tulotietosi.
  • Hait liian isoa pikalainaa. Tee laskutoimitus: tulot – menot, paljonko erotus ja minkälaisen kuukausierän laskutoimitus mahdollistaa. Älä hae isompaa pikalainaa kuin kuukausibudjetti antaa myöden.
  • Olet liian nuori. Pikavippien ikärajat alkavat yleisesti ottaen 20 vuodesta. Vaikka muutama lainapalvelu ilmoittaa myöntävänsä pikavippejä 18-vuotiaille ja 19-vuotiaille, niin käytännössä kaikki noudattaa vähintään 20 vuoden ikärajaa myös pikalainoissa.
  • Olet liian vanha. Kuulostaa erikoiselta, mutta suurin osa pikavippiyhtiöistä käyttää ikärajoissa myös korkeinta mahdollista ikää. Laskutoimitus tapahtuu siten, että ilmoitettu yläikäraja voi olla vaikka 75 vuotta. Jos haet 74-vuotiaana vaikkapa 2000 euron joustolainaa 5 vuodeksi, laskee yhtiö lainan todellisen ikärajan 74 + 5 = 79 vuotta, joka ylittää 75 vuoden täsmärajan. Tämän välttääksesi kannattaa olla yhteydessä halutun vipin myöntäjään ja kysyä avoimesti käytettävästä ikärajasta.

Pikalainan hylkäys ei ole vakavaa

Hylkääntyminen on osa lainahakemusprosessia, eikä se ole vakavaa. Henkilökohtaiset reaktiot ovat kuitenkin usein voimakkaita. Varmistu näistä kohdista ennen lainahakemuksen täyttämistä. Mieti teitkö itse virheen vai onko sinulla kenties avoinna jokin aikaisempi pikavippi. Hoida tietosi ajantasalle ja kokeile muutaman päivän kuluttua uudelleen.

 
 


Etusivu » Blogi » Pikalainahakemus hylkääntyi, miksi?