Lainaa arjen hankintoihin 500 – 70 000€ heti ilman vakuuksia

1. Täytä hakemus
Lainahakemus
2. Vertaile lainoja
Lainavertailu
3. Nosta rahat tilille
Lainan ulosmaksu

Etusivu » Lainaa turvallisesti » Todellinen vuosikorko


Todellinen vuosikorko – lainaa läpinäkyvin ehdoin

Haitko joustolainaa, pikavippiä, kulutusluottoa, luottolimiittiä, kertalainaa vai luottokorttia ja et ymmärrä, miten ensimmäinen lasku on niin iso? Euroalueen matala korkotaso ja suomalaisten korkea lainojen takaisinmaksumoraali yhdistettynä korkeakorkoisiin pikalainoihin ja joustolainoihin on luonut lainamarkkinoille tilanteen, jossa luotontarjoajia on kymmeniä ja luottotuotteita ääretön määrä. Termien sekamelska ja luottoehtojen vaikeaselkoisuus ovat luoneet vyyhdin, jossa luottoehtojen läpinäkyvyys on kärsinyt. Ehtoihin pitää tutustua rauhassa välttyäkseen ikäviltä yllätyksiltä. Mikään ei silti korvaa maalaisjärkeä, laske pikalainan tai kulutusluoton kustannukset itse ennen lainaamista. Paljonko maksat korkoja, nostopalkkioita ja muita kuukausikuluja haluamasi lainatuotteen kohdalla.

Kilpailuttamalla lainasi Arkiraha.fissä pääset helpommalla ja näet lainojen keskinäisen järjestyksen nopeasti.

Todellinen vuosikorko takaa halvan lainan, eikö?

Vuonna 2013 voimaan tulleen lain mukaan todellinen vuosikorko saa olla enintään 50% + euribor alle 2000 euron lainasummissa. Lainsäätäjän mukaan tätä isommissa summissa ei tarvittu erillistä korkokattoa, sillä isommat summat eivät voisi olla kilpailukykyisiä niin korkeilla koroilla. Lakimuutoksella tähdättiin pikalainojen poiskitkemiseen. Eduskunnan päätös oli irrationaalinen ja irti lainamarkkinoiden kokonaistilanteesta. Tämän lisäksi lainsäätäjän ymmärtämättömyys todellisen vuosikoron laskentavasta suhteessa käytäntöön on ilmeinen. Vai miltä kuulostaa 100€ pikalaina, jossa kuukauden takaisinmaksuajan jälkeen maksettava 15€ kulu nostaa pikalainan tai joustolainan kalleuden tuhansiin prosentteihin verrattuna 10000 euron kulutusluottoon jossa 49% todellinen vuosikorko nostaa kulut ensimmäisenä vuotena liki viiteen tuhanteen euroon. Kumman sinä ottaisit? Kumpi on kansantalouden kannalta merkittävämpi riski?

Todellinen vuosikorko toimii parhaiten vertailevana tekijänä lainoissa, joissa takaisinmaksuaika on pitkä ja lainasumma verrattain suuri. Karkeasti yli 3000 euron ja kolmen vuoden lainoissa laskentakaavalla alkaa olla järkeä. Tätä pienemmissä piklainoissa ja joustolainoissa lainakulujen yhteismäärä heilahtelee eri kustannuslajien suhteiden mukaan, eikä kaava sovi vertailukelpoisesti jatkuviin lainasopimuksiin.

Todellisen vuosikoron laskentakaava

Todellinen vuosikorko olettaa, että laina nostetaan joka kuukausi uudelleen, mikäli laina-aika on lyhyt. Tämä nostaa erityisesti sinänsä edullisten joustolainojen näennäistä hintaa, eli todellista vuosikorkoa. Todelliseen vuosikorkooon sisältyy:

  • Nimelliskorko,
  • Nosto- ja/tai avauspalkkio,
  • Kuukausittain veloitettavat tilinhoitomaksut ja laskutuslisät,
  • Kaikki muut lainan hoitamiseen liittyvät toistuvat kustannukset.

Laskentasääntö pitää sisällään lainan kaikki kustannukset. Voit tutustua todelliseen vuosikorkoon, sen laskentakaavaan ja esimerkkiin tarkemmin todellisen vuosikoron säädöksessä.

Mitä todellisen vuosikoron tilalle?

Kun haet lainaa, laske lainan alkukustannukset aina itse. Mieti paljonko maksat avauspalkkioita, pidätkö luoton pidempään ja maksat enimmäkseen korkoa vai onko tarve nopea ja tilapäinen. Onko pieni ja nimellisesti kallis pikalaina kuitenkin halvin kuukauden laina-ajalla ja joustolaina voi muodostua edullisemmaksi, mikäli et tiedä tarkkaan rahantarvettasi juuri lainaa hakiessa. Käytä tervettä järkeä ja valitse laina joka sopii sinun tarpeeseesi ja talouteesi. Hakemalla lainaa Arkiraha-palvelusta, näet aina lainojen todelliset vuosikorot ja kaikki kustannukset eriteltyinä. Voit itse laskea, mikä vaihtoehto sopii juuri sinulle parhaiten. Helposti, nopeasti ja täysin ilmaiseksi.

arkiraha luottoluokitus

Lainaa luotettavasti

Yrityksellämme on korkein AAA –luottoluokitus ja olemme auttaneet jo yli 20000 suomalaista asiakasta löytämään edullisen lainan. Me autamme sinua, kun tarvitset lainaa heti netistä. Palvelumme on täysin maksuton.

Lainaa tietoturvallisesti

Voit hakea lainaa huoletta, käytämme salattua SSL-yhteyttä tietojesi käsittelyyn, joten henkilötietosi ovat aina turvassa. Tietojasi käsitellään luottamuksellisesti ja turvattuna koko prosessin ajan.

Suomalainen lainapalvelu

Arkiraha.fi palvelu on kehitetty suomalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa sinua varten, jotta löytäisit helposti edullista lainaa netistä. Toimimme yhteistyössä useiden lainanvälittäjien kanssa, jotta sinä saat aina parhaan lainatarjouksen.

Kuka voi hakea lainaa?

Lainaa voit hakea jos täytät seuraavat ehdot:

Ikä

Olet vähintään 20-vuotias

Tulot

Sinulla on vähintään 7200€ vuositulot

Maksuhistoria

Sinulla ei ole julkisia maksuhäiriömerkintöjä

Vakuudet

Lainan hakua varten et tarvitse vakuuksia

Lainamäärä

Voit hakea lainaa 500€ ja 70.000€ väliltä

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Arkiraha ja miten hyödyn palvelusta?

Arkiraha on täysin maksuton palvelu, jota voit käyttää hyödyksesi lainaa hakiessasi.

Palvelumme kautta kilpailutat lainahakemuksesi usealla pankilla ja rahoitusyhtiöllä, joten löydät parhaan lainan juuri sinulle.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka paljon voin saada lainaa?

Voit hakea kauttamme lainaa 500 eurosta aina 70.000 euroon asti.

Pankit ja rahoitusyhtiöt arvioivat hakemuksesi perusteella, kuinka paljon sinulle voidaan tarjota lainaa.

Usein kysytyt kysymykset

Millä korolla voin saada lainaa?

Lainan korko on yksilöllinen. Saat selville sinulle tarjottavan korkotason täyttämällä lainahakemuksen loppuun ja hakemalla lainatarjouksia.

Tämä ei sido sinua mihinkään, mutta näet helposti millaisilla ehdoilla saat lainaa.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka nopeasti saan lainan tililleni?

Tämä riippuu siitä, minkä lainatarjouksen valitset. Saat useimmiten lainaa heti tilille tai viimeistään seuraavana arkipäivänä toimitettuasi mahdolliset lainanmyöntäjän tarvitsemat palkkatositteet. Lainanmyöntäjän lopullinen prosessi kertoo mahdollisen viiveen.

Usein kysytyt kysymykset

Minulla on jo yksi tai useampi laina, voinko saada silti lainatarjouksia?

Kyllä. Kauttamme voit tarkistaa saisitko pienempää korkoa lainallesi.

Voit myös yhdistää useamman pienlainan tai luottokorttilainat, jolloin sinä maksat vain yhtä lainaa kuukaudessa ja säästät kuukausittaisissa kuluissasi.

Usein kysytyt kysymykset

Kannattaako lainaa hakea yhdessä vai yksin?

Kun haet lainaa yhteishakijan kanssa, se parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa, sekä saada paremmat ehdot lainallesi.

Usein yhteishakijana on perheenjäsen tai muu lähisukulainen. Lainahakemuksessa löytyy oma osio yhteishakijan tietoja varten.

Usein kysytyt kysymykset

Voinko hakea lainaa heti ilman vakuuksia?

Saat lainatarjouksia hakemuksesi perusteella ja on mahdollista hakea lainaa ilman vakuuksia. Tämä tarkoittaa, että et tarvitse muita lainan takaajaksi, eikä sinulla tarvitse olla omaisuutta vakuudeksi.

Usein kysytyt kysymykset

Voinko maksaa lainan takaisin nopeammalla aikataululla?

Sinun on mahdollista maksaa lainasi pois kokonaan tai lyhentää sitä alkuperäistä aikataulua nopeammin. Ottamalla yhteyttä lainanantajaan saat tietää enemmän vaihtoehdoistasi.

Usein kysytyt kysymykset

Saanko lainatarjouksia, jos minulla on luottohäiriömerkintä?

Valitettavasti et voi saada lainatarjouksia, jos sinulla on luottohäiriömerkintä.