Yhdistelylaina saa korkokaton

Useiden lainojen yhdistämiseen tarkoitettu kulutusluotto, eli yhdistelylaina tai järjestelylaina, muuttuu tuotteena todennäköisesti ensi vuoden alusta. Lainatuotteille tulee uudenlainen korkokatto.

Lakimuutos isoille kulutusluotoille

Nykyään lainojen yhdistäminen onnistuu hakemalla isompaa kulutusluottoa. Isojen lainojen hinnoittelua ei säätele mikään muu kuin kilpailu. Ensi vuonna asiat muuttuvat.

Näyttää todennäköiseltä, että lausuntokierroksella oleva lakiehdotus menisi täytäntöön yhden 30% nimelliskoron asetuksena. Tällöin yhdistelylainassa käytettävä nimelliskorko ei saisi ylittää kolmeakymmentä prosenttia. Muille lainakuluille asetetaan kulukatto, jossa 12 kuukauden aikana yhdistelylainalle kertyvät kulut saavat olla maksimissaan 150 euroa.

Yhistelylainan nostopalkkio pienenee

Osa luotonmyöntäjistä säätelee kannattavuuttaan muuttelemalla nostopalkkion määrää yhdistelylainojensa osalta. Lakimuutos vähentää perittävän nostopalkkion määrää merkittävästi. On todennäköistä, että isompien lainojen myöntäminen hankaloituu ja osa yhtiöistä lopettaa kyseisen liiketoiminnan.lainojen yhdistäminen korkotaso

Esimerkkinä 3% nostopalkkio 5000€ lainasta on 150 euroa. Yleisesti ottaen summa ei lainanmyöntäjän näkökulmasta ole vielä kovin iso, mutta kattaa myöntämiseen liittyviä kysely-, palkka- ja järjestelmäkuluja sekä yllättäviä luottotappioita. 10000 euron yhdistelylaina on keskimääräinen haettu laina Arkirahan kautta, 150€ nostopalkkio on vain 1,5% lainasummasta.

Yhdistä lainasi ennen lakimuutosta

Ydistelylainan myöntämiseen liittyy aina pieni riski lainanmyöntäjän näkökulmasta. Useita pienlainoja ottaneen asiakkaan riskiprofiilin ymmärtäminen on haastavampaa kuin velattoman asiakkaan. Mikäli yhdistelylainatuotteiden määrä markkinoilla vähenisi, voi olla järkevää hakea apua lainojen yhdistelyyn ennen lakiuudistusta. Yleensä korkeampikuluinen yhdistelylaina on vielä moninverroin edullisempi kuin kasa kalliita pienlainoja. Lainatoimijoinen lukumäärän pieneneminen voi vähentää mahdollisuuksia saada edullisempaa lainaa!

 


Etusivu » Blogi » Yhdistelylaina saa korkokaton