Pikavipit ja pikalainat osaksi positiivista luottorekisteriä

Positiivinen luottorekisteri

Keskustelu pikavippien ja pikalainojen yhteiskunnallisten vaikutusten ympärillä kiihtyy. Lainayhtiöiden pitkään toivoma uudistus, jossa pikavippiä myöntävät yhtiöt olisivat osa positiivista luottorekisteriä näyttää saavan pontta nyt myös oikeusministerin puheissa.

Positiivinen luottorekisteri pikavipeille vuonna 2023

Oikeusministeri Mykkäsen lausunnon mukaan positiivinen luottorekisteri tulisi käyttöön aikaisintaan vuonna 2023. Finanssialan toiveissa on ollut, että pikavipit ja pikalainat ovat mukana luottorekisterissä. Hankkeesta on tehty selvitys ja se on luovutettu oikeusministeriölle.

Positiivisen luottorekisterin käyttönotossa haasteita

Tavoite on, että kaikki Suomessa toimivat pikavippiyhtiöt ja pikalainatoimijat olisivat mukana järjestelmässä. Ilman kattavaa osanottajuutta järjestelmästä ei saada haluttua hyötyä. Henkilötietosuojan näkökulmasta ja ylirajojen toimivien pankkien mukaanottamisessa on omat haasteensa. Tämä sama viesti on tosin kuulut jo kohta kymmenen vuotta. Vastaavissa selonteoissa nähdään aina pääasiassa haasteita. Nykyisellään toimiva lainayhtiöiden vapaaehtoinen positiivinen luottorekisteri rakennettiin pikalainayhtiöiden ja Suomen Asiakastiedon avulla hyvin lyhyessä ajassa, eikä ilmoitettuja ongelmia ole laaja-alaisesti tiedossa. Kun liike-elämällä on vahva tahtotila, tuloksia syntyy nopeasti. Kun julkinen hallinto tekee suunnitelmia ja päätöksiä, käy SOTEt. Mikäli ongelmaksi nähty luottohäiriömerkintöjen nopea kasvu halutaan oikeasti pysäyttää, pitää rekisterin valmistelu ja käyttöönotto mukailla tätä tahtotilaa.

Lähes kaikki pikavippiyhtiöt tarkistavat Suomen Asiakastiedon rekisteröimät avoimet pikaluotot. Hae pikalainaa netistä Arkirahan kautta ja olet neljä vuotta kehitystä edellä.
 
 


Etusivu » Blogi » Pikavipit ja pikalainat osaksi positiivista luottorekisteriä