Kulutusluottojen markkinointia tiukennetaan

Kulutusluottojen markkinointi

Kulutusluottojen markkinointi on saavuttanut rajansa

Aiemmin kesällä uutisoitiin eduskunnan harkitsevan tiukennuksia kulutusluottojen markkinointiin. Tällä viikolla, 3.9., julkisuudessa käytiin jälleen keskustelua mahdollisista tiukennuksista kuluttajaluottojen markkinointia koskien. Mitä tämä tarkoittaa?

Kulutusluotoille lisää korkorajoituksia ja täydellinen markkinointikielto?

Eduskunnalla on viimeajat ollut kädet täynnä töitä uuden kulutusluottoja ja pikalainoja koskevan lain hahmoittelussa. Laki tulee rajoittamaan yli 2000 euron lainojen kuluja ja korkoja. Lain prikulleen tarkka sisältö on vielä hämärän peitossa, lausuntokierros on kuitenkin saatettu jo päätökseen ja lakia on määrä käsitellä tämän vuoden lokakuussa. Suuntaviivat ovat selvät ja olemme käsitelleet uuden lain sisältöä aiemmissa lainauutisisissa.

On erittäin vakea nähdä markkinointirajoitusten tulevan voimaan ennen uuden korkoja säätelevän lain voimaantuloa ja sen vaikutusten arvioimista. Osa agressiivisesta markkinoinnista tulee pikalainojen markkinoinnista, osa myös uuden lain mukaisten lainojen mainonnasta ja osa lainojen kilpailutuspalvelujen markkinoinnnista. Myös perinteiset pankit ovat kehittäneet lainalaina-veisuja radioon. Millä tätä kenttää voi järkevästi rajoittaa?

Kulutusluottojen markkinoinnin tyyli ja tavat

Kulutusluottojen markkinointia tullaan hyvin todennäköisesti rajoittamaan juuri niiden kanavien osalta, jotka ärsyttävät tavallista tallaajaa kaikkein eniten. Lainamarkkinan markkinoinnista lakien säätäjillä lienee kovin vähän ymmärrystä ja kokemusta. Sillä, soiko radiossa jokin mainos on lopulta kovin vähän tekemistä kuukausittaisten ulosmaksuvolyymien kanssa. Esim Bank Norwegian ei tee Suomessa minkäänlaista brändimarkkinointia – ei TV:tä, ei radiota tai printtiä – ja silti vuositahti on lähes 300 miljoonaa euroa portfolion kasvulla mitaten. Brändimainonta ohjaa kuluttajia valitsemaan sopivan yhtiön, muttei poista rahantarvetta.

Arkiraha veikkaa, että mainonnan lainalaisuuksia muutetaan siten että jokaisessa mainoksessa tulee olla niin paljon tietoa lainoista, että televisio ja radiomainokset pyritään sulkemaan tätä kautta pois. Säätämällä, että mainoksen näkijällä tai kuulijalla tulee olla pysyvällä tavalla mahdollisuus tallentaa lainan kaikki tai merkittävimmät ehdot, rajataan korvakuulolla ilmaanammutut mainokset kokonaan pois. Samoin televisiomainosten näyttäminen tulee mahdottomaksi. Tämä jättäisi kuitenkin netin yleisesti ottaen edelleen keskeiseksi kulutusluottojen markkinointikanavaksi.

Hae kulutusluottoa ilman ärsyttäviä mainoksia Arkiraha nettipalvelusta, aina kilpailutettu ja edullinen kulutusluotto ilman rallatuksia!

 
 


Etusivu » Blogi » Kulutusluottojen markkinointia tiukennetaan