Milloin veronpalautukset maksetaan?

Milloin veronpalautukset maksetaan?

Verovuoden 2017 veronpalautukset maksetaan tileille tiistaina 11.12.2018.

Verovuoden 2018 veronpalautukset maksetaan elokuun ja joulukuun välillä. Jos et tee muutoksia veroehdotukseen, saat palautukset tilille elokuun alussa 2019. Jos teet muutoksia, saat palautuksen tilille elokuun ja joulukuun välillä. Kaikki riippuu siitä, milloin verottaja saa lähetettyä sinulle verotuspäätöksen.

Verovuoden 2019 veronpalautukset maksetaan kansalaisten tileille heinä- ja joulukuun välisenä aikana. Suurin osa meistä saa veronpalautukset tilille elokuussa tai syyskuussa 2020. Palautukset maksetaan aina kuukauden alussa. Maksupäivään vaikuttaa verotuksen päättymiskausi. Kauden saat tarkistettua verotuspäätöksestä tai Omaveron kautta. 

Verovuoden 2020 palautukset maksetaan taas aina verotuksen päättymiskuukauden mukaan. Alla tiedot siitä milloin veronpalautus maksetaan tilillesi:
Verotuksen päättymiskuukausi toukokuussa –> veronpalautus tilille 5.7.2021
Verotuksen päättymiskuukausi kesäkuussa –> veronpalautus tilille 3.8.2021
Verotuksen päättymiskuukausi heinäkuussa –> veronpalautus tilille 3.9.2021
Verotuksen päättymiskuukausi elokuussa –> veronpalautus tilille 4.10.2021
Verotuksen päättymiskuukausi syyskuussa –> veronpalautus tilille 3.11.2021
Verotuksen päättymiskuukausi lokakuussa –> veronpalautus tilille 3.12.2021


Tarkista paljonko saat lainaa – täytä ei-sitova hakemus

Täytä Arkirahan hakemus, niin saat lainatarjouksia jopa 25 eri pankilta. Hakemuksen täyttäminen ei sido sinua mihinkään. Voit suoraan hylätä tarjoukset jos et löydä sinulle sopivaa tarjousta. Klikkaa tästä hakemukseen.

Milloin veronpalautukset maksetaan 2018?

Verohallinto maksaa tänä vuonna taas pari miljardia euroa palautuksia kansalaisten tileille. Verovuoden 2017 palautukset näkyvät tilillä tiistaina 11.12.2018 päivän aikana.

Veronpalautus maksetaan tilille vain, jos asiakas on itse ilmoittanut tilinumeronsa verottajalle. Jos et ole ilmoittanut verottajalle tilinumeroasi, saat rahat maksuosoituksena Osuuspankin kautta.

 

Milloin saan vuoden 2019 veronpalautuksen tilille?

Vuoden 2019 veronpalautukset, liittyen verovuoteen 2018, maksetaan asiakkaitten tileille tavanomaista aikaisemmin. Veroehdotuksen saat normaaliin tapaan jo huhtikuussa. Jos et tee ehdotukseen muutoksia, päättyy verotus sinun osalta jo kesäkuun puolella. Tämän mahdollistaa lakiuudistukset ja tietojärjestelmien kehitys.

75% kaikista suomalaisista hyväksyy verottajan lähettämän ehdotuksen, joten he saavat rahat tilille heti elokuun alussa vuonna 2019. Uusi ajankohta koskee myös mätkyjä. Jos tiedät että joudut maksamaan jäännösveroa elokuussa, kannattaa tähän varautua ajoissa.

Kaupan alalla ollaan huolissaan kuluttajien innosta laittaa rahat suoraan kulutukseen. Kun palautukset sai aiemmin tilille joulukuun alussa, oli kauppojen helppo houkutella asiakkaat jouluostoksille. Kaupat saavat panostaa mainoskampanjansa nyt elokuulle vuodesta 2019 eteenpäin.

 

Miksi en saanut veronpalautusta tililleni?

Tähän voi olla neljä eri syytä:

  • Yleisin syy on se, että verohallinnolla ei ole tilinumeroasi tiedossa.
  • Verottaja on käyttänyt palautuksesi maksamattomiin veroihin tai sitten ulosottoviranomainen on käyttänyt palautukset muiden velkojen maksuun.
  • Palautussumma on alle 5 euroa. Pienin palautettava summa on 5 euroa.
  • Olet ilmoittanut verottajalle pikalainafirman tilinumeron. Jos olet joskus hakenut pikavippiä veronpalautusta vastaan, olet samalla ilmoittanut verottajalla tämän yrityksen tilinumeron.

 

Miten voin ilmoittaa tilinumeron veronpalautuksia varten?

Esitäytetty veroilmoitus sisältää aina tilinumeron joka on verottajalle ilmoitettu. Mikäli tämä on virheellinen, kannattaa uusi tilinumero ilmoittaa heti verohallinnolle.

Voit ilmoittaa uuden tilinumeron joko OmaVero -palvelussa tai lomakkeella 7208.

Tilinumeroa ei voi ilmoittaa puhelimitse.

 

Lisätietoa:

https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/maksaminen/veronpalautukset/

https://yle.fi/uutiset/3-10146013